topbar_kakel_MD_100908-2.jpg

Recept


Monas smakrika skink-chips

Sätt ugnen på 200grader. Skär tunna skivor skinka gärna mindre bitar.

Lägg dem på bakpapperklädd plåt. Låt stå i ugnen 2-3 minuter.

Servera som drinktilltugg eller i sallad.

Mousserande vin eller champagne är gott till eller varför inte en kall öl.


Lufttorkad skinka & melon

Skär melon i tärningar, ca 2x2 cm. Man kan också ta annan frukt t ex persikor, annanas eller nektariner. Lägg på tallrikar eller i portionsskålar.

Lägg tunna skivor skinka ovanpå. Garnera med citronmeliss.

Servera med ett gott bröd och ett svalt vin.


Nykokta rödbetor och skinka

Koka färska små rödbetor i lite saltat vatten.

Häll av vattnet och låt dem kallna.

Rulla skinka runt rödbetan och gratinera i 200 grader ca 2-3 minuter.

Njut av dem som tillbehör eller till en förrättssallad.

Man kan också ta andra kokta grönsaker såsom majskolvar eller sparris.


Smörstekta päronklyfter a la Tina

Smörstek päronklyftor på låg värme, blanda dem med ruccula och valnötter.

Strimla den tunt skivade skinkan och riv lite parmesanost över.


Bibis skinkmousse (4-6 pers)

250g skinka som kokat med benet males fint. Fräs en finhackad charlottenlök i smör, pudra med 1 1/2msk vetemjöl, tillsätt 2-3dl av buljongen som blev då du kokade benet. Smaksätt med peppar och timjan. Blanda avsvalnat kött, sås av charlottenlök. Tillsätt en skvätt grädde och 3 uppvispade ägg. Häll smeten i en ugnsfast form baka den i vattenbad ungefär 1 timme i 200 grader. Servera med en god svampsås, kokt potatis och gröna bönor.


Ostkrustad med lufttorkad skinka från Monas Deli

4 portioner

1 msk smör

4 krustadformar

100 g stark hårdost

1 dl crème fraiche

1 nypa cayennepeppar

Garnering: 4 skivor ugnstorkad skinka

1. Smält smöret. Pensla formarna inuti och ställ in i kylen.

2. Grovriv osten och lägg den i en kastrull tillsammans med crème fraiche.

Smällt samman på låg värme och rör hela tiden så att det inte bränner vid.

Krydda med cayennepeppar.

3. Häll ostsmeten i formarna. Ställ dem i kylen ett par timmar så att de stelnar.

4. Garnera varje paj med lufttorkad skinka eller skink-chips.



Dela med dig av dina egna favoritrecept!

Titel
Namn
Meddelande
 

Ändra den här texten genom att klicka på "Redigera"

pdf-icon_m_pil.png
Ladda ner informationsblad.
klicka på länken>>
bg_skugga_botten.jpg

CJ&A Consulting AB

©Monas Deli AB | Fors Säteri | 641 97 Katrineholm | 0708-702 559